Khamis, 30 Oktober 2008

Mahathir Mohamad

MAHATHIR BUAT HAL LAGI

Assalamualaikum... Tun Dr Mahathir Mohamad dah buat hal lagi. Belum apa-apa beliau sudah sumpit Datuk Seri Mohd Najib Razak dengan mengatakan Najib juga ada kumpulan Tingkat Empat yang menggelilinginya dan bakal menentukan politik Najib dan mengambil kesempatan atas kedudukannya sebagai orang berkuasa.

Mahathir sebut kumpulan Tingkat Empat itu sama dengan kumpulan Tingkat Empat yang mengawal dan menentukan politik Datuk Seri Abdullah Badawi yang diketuai menantunya Khairy Jamaluddin. Bahkan kata Mahathir kumpulan Tingkat Empat itu juga adalah mereka terdiri anak-anak muda yang ada hubungan rapat dengan kumpulan Tingkat Empat yang kontrol Abdullah.

Mereka yang tidak tahu membaca politik Mahathir akan menyokong bekas PM itu. Orang juga nampak beliau bersungguh untuk menyelamatkan negara ini dari ancaman luar walaupun sudah lama bersara. Tetapi bagi mereka yang tahu membaca sifir politik senang saja menyelami apa yang ada dalam jantung Mahathir.

Beliau melontarkan itu untuk memberi ingatan kepada Najib dengan harapan Najib tidak akan melupainya apabila sudah jadi PM nanti. Apa yang beliau inginkan ialah agar Najib menggunakan khidmatnya sebagai penasihat macam penasihat Tingkat Empat itu. Itu sebenarnya.

Sudah lama Mahathir dahagakan untuk jadi penasihat Kabinet atau menteri mentol macam Lee Kuen Yew di Singapura tetapi sayang tidak ada siapa peduli ataupun melayaninya. Dengan naiknya Najib menjadi PM nanti beliau berharap Najib akan melantiknya menjadi penasihat Kerajaan.
Makanya sebelum itu beliau kena tembak dan sumpit mana-mana patut untuk menyedari atau memberi isyarat kepada Najib. Atau mungkin juga jawatan itu Najib sudah janji padanya sebagai imbuhan atau bantuan mempercepatkan proses penurun Abdullah BAdawi. - TPT 34/08

Label:

0 Ulasan:

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama